luni, 16 martie 2009

Jim Bagnola despre leadership si management

Citat dintr-un interviu cu Jim Bagnola:

Diferenta intre un lider si un manager este ca orice persoana poate sa ajunga lider, dar nu oricine are capacitatea de a fi manager si de a conduce o echipa. Un manager este un antrenor, iar pentru a fi in aceasta postura ai nevoie de abilitati speciale, sustine Bagnola. Pentru a fi lider, in schimb, e nevoie ca cineva sa te asculte, sa te urmeze si sa aiba incredere in ideile tale. "Oricine poate sa faca asta", adauga el.

Din punctul sau de vedere, notiunea de lider implica crearea unei legaturi intre oameni, pe cand cea de manager se refera la pozitie.

"Oamenii au potentialul de a fi lideri din orice pozitie de conducere din care se afla, insa un manager, indiferent de pozitia sa, poate sa nu aiba abilitatile necesare de a construi relatii intre oameni si, implicit, de a fi un bun conducator", explica Jim Bagnola.

Eu personal nu cred ca oricine poate un bun conducator. Nu oricine poate sa aiba o viziune clara pe care s-o transmita intr-un mod incitant care sa-i inspire pe altii si sa-i convinga sa se alature.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu